Росія зацікавлена в організації високошвидкісного руху з Україною

Четвер, 13 травня 2010, 20:46

Росія розвиває внутрішні маршрути високошвидкісного руху, а також зацікавлена в організації високошвидкісного руху із сусідніми країнами, зокрема з Україною.

Про це заявив президент ВАТ "Російські залізниці" Володимир Якунін на 52-му засіданні Ради з питань залізничного транспорту держав-учасниць СНД в Юрмалі, повідомляє агентство "УНІАН".

Якунін розповів главам залізничних адміністрацій, що в Росії до маршруту Москва - Санкт-Петербург влітку 2010 року додасться ще один - Москва - Нижній Новгород.

Зараз також триває робота з організації високошвидкісного руху за маршрутом Санкт-Петербург - Гельсінкі. Закінчення робіт з модернізації інфраструктури заплановане на початок вересня 2010 року.

Реклама:

"У міжнародних маршрутах актуальна організація швидкісного пасажирського сполучення на напрямку Москва - Мінськ - Брест, Москва - Київ, Москва - Крим", - сказав Якунін.

За словами президента ВАТ "Російські залізниці", одним з пріоритетних напрямків співпраці у сфері транспорту є формування мережі міжнародних транспортних коридорів як складової частини євроазіатської транспортної системи.

З метою поглиблення взаємодії зацікавлених сторін на засіданні Ради глав урядів СНД 20 листопада 2009 року підписана Угода про узгоджений розвиток міжнародних транспортних коридорів.

Якунін повідомив, що в 2009 році погіршилися показники щодо відправлення, проходження і прибуття пасажирських потягів у міждержавному сполученні.

Так, почастішали факти порушення графіку руху прибуття пасажирських потягів з України, Казахстану, Азербайджану, Латвії, Литви і Фінляндії.

Основними причинами зниження рівня виконання графіку стали: затримки потягів на прикордонних переходах при проведенні прикордонного і митного контролю, недоліки диспетчерського регулювання і низка інших причин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: