НБУ перекрив канал Western Union

Четвер, 29 квітня 2010, 09:14

Національний банк вирішив із 30 квітня 2010 року обмежити співпрацю українських банків з Western Union через невиконання цією міжнародною платіжною системою вимог українського регулятора.

Про це йдеться в листі НБУ, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Зобов'язуємо банки з 30 квітня 2010 припинити, до часу, коли компанія "Вестерн Юніон Файненшл Сервісес Гмбх" врахує вимоги НБУ здійснювати виплату переказів у гривнях, які надійшли на територію України в іноземній валюті через Western Union", - вказується в листі.

НБУ підкреслює, що мова йде лише про випадки, коли відправник переказу в Україну вибрав виплату переказу у гривнях.

Реклама:

Нацбанк роз'яснює, що Western Union пропонує послугу переказу коштів в Україну з виплатою в гривнях.

При цьому компанія пропонує виплачувати такий переклад за курсом, який вона встановлює самостійно.

У листі підкреслюється, що, згідно з українськими правилами, виплата валютного переказу може бути здійснена у гривні виключно за бажанням бенефіціара на підставі його заяви.

Проте, як наголошується в листі, програмний комплекс системи Western Union налаштований так, що бенефіціар позбавлений права вибору валюти до отримання.

"НБУ неодноразово звертав увагу керівництва компанії "Вестерн Юніон Файненшл Сервісес Гмбх" в Україні і вимагав доопрацювати технічні аспекти програмного комплексу. На сьогодні вимоги НБУ не виконані", - підкреслюється в листі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!