Янукович хвалиться, як вибив з Медведєва "живі" гроші

Четвер, 22 квітня 2010, 13:59

Президент Віктор Янукович запевняє, що отримав на 10 років раніше гроші від Росії за базування Чорноморського флоту.

Про це він заявив на прес-конференції у четвер.

За його словами, ці гроші становитимуть знижку в ціні на газ.

Янукович нагадав, що за ці роки Україна ніколи не отримувала "живих" коштів за базування ЧФ РФ.

Реклама:

"Враховуючи, що ціна за базування ЧФ РФ була встановлена на рівні 97,85 млн. доларів на рік - це був залік, який відбувався щороку, і з України списувалися борги за використаний природній газ. Україна тоді заборгувала тоді (1997 році) 2,5 мільярди. І кожен рік списання цього боргу відбувалося. І так би відбувалося до 2017 року. Живих коштів ми не отримували", - нагадав президент.

Він також відзначив, що базування коштувало дорожче - більше 1,2 мільярдів і українська делегація згадала цю ціну на переговорах.

"Під час переговорів я використав цю методологію, і коли тягали канат, кожен на свою сторону, я казав, що треба платити такі кошти. Крім того, я казав, що ми можемо піти на це тільки зараз, коли в Україні криза. І якщо ви погодитесь платити авансово, не з 2017, а з 2010, ми можемо на це піти (продовження перебування флоту)", - заявив він.

За його словами, збільшення орендної плати збалансували зниженням ціни на газ.

"Ми вийшли на цю цифру (1,2 мільярди), але ми на 10 років приблизили 40 млрд. доларів. І якщо казати про термін, який буде після 2019 року, після завершення дії контракту Тимошенко, живі кошти Росія буде платити на рівні 98 млн. доларів щорічно, живих коштів", - заявив він.

"Росії треба було визначатися сьогодні з базою, а не в 2017 році. Хоча вони казали відверто: "Ви будете 10 років за газ, а ми вам до 2017 року будемо робити залік. А це ще 7 років, а нам жити сьогодні треба", - додав він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: