У Януковича визначили стратегічні реформи

П'ятниця, 2 квітня 2010, 20:32

Стали відомі принципи, які ляжуть в основу програми стратегічних реформ України.

Про це заявила перший заступник голови Адміністрації президента Ірина Кімова, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Перший принцип - це створення надійної бази для макроекономічної стабільності розвитку, без якої не можна досягти стабільного економічного зростання. Сюди входить і потреба спершу виходу, а далі підтримки низького рівня інфляції", - сказала вона.

Другим принципом Акімова назвала підвищення конкурентоспроможності української економіки.

"Це зменшення державного втручання в економіку і зниження всіх бар'єрів для вітчизняних та іноземних інвестицій. Зниження бар'єрів для бізнесу - це та нитка, яка буде проходити через всі складові частини програми", - підкреслила вона.

А справедлива конкуренція, що забезпечує доступ кожному охочому нормально розвиватися в Україні, згідно зі словами чиновниці, є ще одною ниткою, яка буде проходити через всі програмні пункти

Реклама:

"Крім того, буде стабілізація державних фінансів, а значить, стратегія скорочення бюджетного дефіциту на п'ять років. Іншими словами, це забезпечення сталого розвитку фінансового сектору", - додала Акімова.

Перший заступник глави Адміністрації президента наголосила, що до цього принципу відноситься і забезпечення прискорення технологічного оновлення та модернізації економіки.

"Нам потрібна нова структура економіки, яка дозволить вивести на міжнародні ринки нову, конкурентоспроможну українську продукцію", - сказала вона.

Третій принцип, за словами працівниці адміністрації, - це підвищення якості життя в Україні, в межах чого передбачена адресний захист найбідніших верств і підвищення якості та доступності соціальних послуг.

"Маються на увазі реформи освіти й медичного обслуговування", - пояснила Акімова.

Вона підкреслила, що в останньому пункті головною метою є рівномірний розвиток усіх регіонів України.

"Щоб люди, які живуть у різних селах, містах і областях, мали доступ до соціальних послуг практично однакової якості", - пояснила чиновник.

Четвертий напрямок пов'язаний з розвитком міжнародної співпраці.

Як відомо, 22 березня 2010 року Янукович поставив завдання Комітету з економічних реформ підготувати не пізніше, ніж за 60 днів проект програми економічних реформ в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: