SEC звинуватила Goldman Sachs у шахрайстві

П'ятниця, 16 квітня 2010, 21:07

Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) звинуватила керівництво банку Goldman Sachs у шахрайстві при структуруванні і реалізації операцій із борговими зобов'язаннями, пов'язаними із субстандартними іпотечними кредитами.

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на позовну заяву SEC.

У позові стверджується, що хедж-фонд Paulson & Co, який спільно з Goldman Sachs виступає гарантом боргових зобов'язань, нажився на їх знецінюванні, у результаті чого інвестори втратили понад 1 млрд. доларів.

Звинувачення висунуті проти віце-президента банку Фабріса Турре, який особисто курирував покриття боргових зобов'язань.

Реклама:

Це розслідування стало черговою справою фінансових регуляторів США, які розраховують залучити до відповідальності тих чиновників, топ-менеджерів і компанії, які викликали тривалу економічну кризу, зазначає агентство.

Розгляд буде проходити на тлі обговорення у Конгресі США реформи норм, що забезпечують регулювання фінансового сектору економіки.

"Справи погані. Це серйозний удар по репутації банку. Я просто в шоці", - зізнається портфоліо-менеджер Greenwood Capital Associates LLC Вальтер Тодд.

У заяві SEC говориться, що Goldman Sachs реалізував синтетичні забезпечені боргові зобов'язання, прив'язані до субстандартних іпотечних кредитів, і приховав від інвесторів "важливі дані", в тому числі щодо того, що Paulson & Co визначав, які зобов'язання увійдуть до портфоліо.

У позові також затверджується, що хедж-фонд відкривав короткі позиції проти забезпечених боргових зобов'язань, ставлячи на їх знецінювання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!