Уряд 2010 року дасть 32 мільярди на Євро-2012

Четвер, 15 квітня 2010, 11:30 -

Уряд  у 2010 році виділить 32 млрд. гривень для фінансування підготовки та проведення в Україні завершальної частини першості Європи з футболу 2012 року.

Про це розповів віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков, повідомляє його прес-служба.

"24 млрд. гривень передбачено новою  цільовою програмою, яку  Кабмін прийняв 14 квітня 2010 року", - зазначає прес-служба.

За  словами  Колеснікова, до цієї суми додаються ще 2 млрд. гривень компенсації за кредитами, що передбачені на придбання автобусів і тролейбусів  для міст-організаторів Євро-2012.

Реклама:

Ще нібито 6 млрд. гривень буде виділено для  компенсації відсотків за кредитами на будівництво готелів.

Борис Колесніков підкреслив, що нова програма створює правові, соціальні, економічні та організаційні умови для успішного проведення змагань.

Віце-прем'єр-міністр відзначив, що буде створено умови для розвитку підприємництва усіх галузей економіки, зокрема  готельного бізнесу, залучено інвестиції на понад 80 млрд. гривень і збільшено обсяги податкових надходжень до бюджету майже на 28 млрд. гривень.

"Виконання програми дасть змогу поліпшити транспортну інфраструктуру міст, привести у відповідність  з європейськими нормами аеропорти у Києві, Донецьку, Львові та Харкові", - обіцяє чиновник.

Обіцяє він, що буде завершено реконструкція злітно-посадкових смуг, аеродромів та будівництво терміналів.

За  програмою, крім двох існуючих стадіонів буде збудовано ще два, які відповідають вимогам ФІФА та УЄФА, що дасть змогу проводити змагання будь-якого рівня.

"До Євро-2012 буде збудовано, реконструйовано або переобладнано більш як 30 стадіонів і тренувальних баз, що значно покращить умови проведення вітчизняних футбольних змагань і тренувань українських команд", - вважає Колесніков.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: