Київські дороги будуть ремонтувати в борг

Середа, 24 березня 2010, 16:00

Ремонт доріг у Києві буде проводитися в борг.

Про це ішлося на розширеному засіданні колегії Київміськдержадміністрації, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

За словами начальника Головного управління житлового господарства міськдержадміністрації Володимира Стороженка, стан прибудинкових територій і доріг у місті вкрай незадовільний.

"Особливе занепокоєння викликає стан прибудинкових доріг - яма на ямі. Перепади температури в зимовий період, криза 2009 року, а також надії районів на місто, у якого в 2009 році теж не було грошей, призвели до того, що жодна лопата асфальту на прибудинкові території не була кинута", - підкреслив він.

Реклама:

У свою чергу, мер Києва Леонід Черновецький поцікавився у Стороженко, яка сума необхідна для того, щоб здійснити ремонт доріг у столиці.

"Я думаю, що по Києву необхідно хоча б 50 млн. гривень для того, щоб зробити латочний ремонт", - відзначив Стороженко, на що мер сказав: "У нас до прийняття бюджету з цими грошима буде напруженість".

Вихід із ситуації запропонував Анатолій Голубченко: "Для нас найголовніше - щоб матеріали нам відпустили, тому якщо ми запросимо керівників асфальтобетонних заводів і з ними домовимося під гарантії, що ми їм за це заплатимо, вони нам дадуть матеріали. Робоча сила у нас є, і таким чином ми виконаємо це завдання".

З огляду на цю пропозицію, Черновецький доручив Стороженку підготувати, а Голубченку провести зустрічі з підприємствами, які можуть надати матеріали для ремонту доріг, а також підготувати необхідні письмові гарантії з тим, щоб якомога швидше приступити до роботи з асфальтування прибудинкових територій.

Як повідомлялося, раніше в "Київавтодорі" обіцяли відремонтувати дороги в столиці до 20 травня. При цьому ремонт на основних магістралях планувалося завершити до 20 квітня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: