Балогу затримали з чеком на 125 мільйонів - Москаль

Понеділок, 22 березня 2010, 17:52

Народний депутат Геннадій Москаль звернувся до голови СБУ Валерія Хорошковського з проханням перевірити інформацію щодо 125 млн. євро, нібито покладених Віктором Балогою у швейцарський банк.

Про це повідомляє прес-служба "Народної самооборони", передає агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

У зверненні нардепа йдеться про сприяння Балозі зі сторони українського посла, а також про його незаконний диппаспорт.

"За повідомленням ЗМІ, німецькі митники на кордоні зі Швейцарією затримали громадянина України з незадекларованим банківським чеком на 125 млн. євро", - сказано в депутатському зверненні Москаля.

Як з'ясувалося після перевірки, вилучений чек є справжнім і виписаний відомим швейцарським банком.

За неофіційною інформацією, отриманою від співробітників поліції Німеччини, цим громадянином України був колишній глава Секретаріату президента Віктор Балога, повідомляє агентство.

Реклама:

"У відкритті банківських рахунків та проведенні незаконної комерційної діяльності Балога користувався допомогою посла України у Швейцарії Ігоря Діра, який є вихідцем із Закарпаття і був призначений на цю посаду Балогою", - йдеться у зверненні.

"За неофіційною інформацією Державної прикордонної служби Балога дійсно в той час перетинав кордон України за дипломатичним паспортом, який він використовує всупереч вимогам законодавства", - додав Москаль.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: