Французи зроблять болгарське шампанське українським

Вівторок, 16 березня 2010, 15:50

Один із найбільших французьких виробників лікеро-горілчаної продукції Belvedere S.A. переносить виробництво шампанського Hottinger із Болгарії до України,

Про це повідомили в Черкаському ЛГЗ, передає агентство "Укрінформ".

"Після більш як річної паузи Belvedere S.A. має намір не лише наверстати упущені позиції, але і значно підсилити свою присутність в Україні. До вересня 2010 року шампанське Hottinger, виготовлене на Черкаському ЛГЗ, з'явиться на полицях", - обіцяють там.

За інформацією заводу, болгарський завод виготовляв близько мільйона пляшок на рік, а українське виробництво складе 7 млн. пляшок, 3 млн. з яких відправлятиметься на експорт до Росії та Польщі.

Реклама:

Крім того, повідомляється, що компанія має намір запустити у виробництво лінійку смакових горілок, також у сегменті "вище середнього".

У проекти щодо запуску шампанського і смакової горілки буде вкладено близько 3-7 млн. євро. Інвестиції на розвиток українська дочірня компанія отримала від материнської компанії, повідомляє агентство.

Як відомо, у квітні 2009 року Черкаський ЛГЗ скоротив виробництво через відсутність фінансування. За жовтень-грудень 2008 року виготовлено 135 тис. кейсів горілки, а за весь 2009 рік лише 57 тис. кейсів.

Зараз Belvedere S.A. стверджує, що робить ставку на найбільш прибуткові ринки.

"Компанія виділила для себе китайський, індійський та український ринки як пріоритетні", - відзначив гендиректор Belvedere Ukraine Володимир Притуляк.

Компанія розвиває марки, серед яких Sobieski, Sierra, Scottish Leader.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: