Мінсім'ї просить в уряду 343 мільйони на житло

Вівторок, 9 лютого 2010, 16:11

Колегія Міністерства у справах сім`ї, молоді та спорту просить прем'єр-міністра Юлію Тимошенко передбачити у держбюджеті на 2010 рік 343,2 млн. грн. для фінансування програм молодіжного житлового кредитування.

Про це повідомили у прес-службі міністерства, передає агентство УНІАН.

Згідно з повідомленням, пропонується передбачити 100 млн. грн. на надання пільгового довгострокового державного кредиту молодим сім'ям і самотнім молодим громадянам на будівництво, реконструкцію чи придбання житла.

180,5 млн. грн. міністерство просить на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами комерційних банків молодим сім'ям і самотнім молодим громадянам, а 62,7 млн. грн. - з урахуванням заборгованості з фінансування за програмами у 2009 році.

Реклама:

"Сподіваюся, що прем`єр-міністр вділить достатньо уваги цій проблемі, адже шляхом фінансування держпрограми вирішується не лише забезпечення житлом молодих сімей і працівників бюджетної сфери, а й збільшення народжуваності та подолання демографічного занепаду", - сказав міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

Міністр нагадав, що через цілковитий брак фінансування програми у 2009 році було заморожене будівництво близько 100 житлових будинків у різних регіонах України в рамках програми забезпечення молоді житлом.

А голова правління "Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву" Валерій Омельчук зазначив, що зменшуються й обсяги залученння коштів для програми місцевими органами самоврядування.

"Тільки завдяки залученню коштів органів місцевого самоврядування 2009 року вдалося забезпечити введення в експлуатацію низки будинків для молодих сімей, які споруджувалися в рамках державної програми забезпечення молоді житлом", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: