Теплокомуненерго заборгували дочці "Нафтогазу" більше 3 мільярдів

Понеділок, 8 лютого 2010, 15:16

Заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики перед ДК "Газ України" за спожитий у поточному опалювальному сезоні 2009-2010 років природний газ сягнула 3,089 млрд. грн., а рівень їх розрахунків становить 48%.

Про це йдеться в повідомленні державного підприємства.

ДП вказує, що найбільшу заборгованість накопичили підприємства Дніпропетровської, Донецької, Харківської, Луганської, Одеської, Запорізької, Київської, Львівської, Чернігівської областей та АР Крим.

Найнижчий рівень розрахунків мають підприємства ТКЕ Луганської, Закарпатської, Дніпропетровської, Одеської та Житомирської областей.

Реклама:

До того ж, незадовільним є також темп погашення підприємствами ТКЕ заборгованості, накопиченої за природний газ, спожитий у минулому опалювальному сезоні (2008-2009 років), зазначається в повідомленні.

Так, рівень оплати теплопостачальників за природний газ станом на 5 лютого 2010 року складає 78%, а борг становить - 1,975 млрд. грн.

За даними "Газ України", у минулому опалювальному сезоні найбільшими боржниками є підприємства ТКЕ Дніпропетровської, Харківської, Донецької, Запорізької, Луганської та Одеської областей.

Незадовільні розрахунки за газ є наслідком низького рівня фінансово-господарської діяльності підприємств ТКЕ та неефективного керівництва ними з боку місцевих органів влади, вважають в ДП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!