Російський мільярдер передасть усі свої статки на благодійність

Вівторок, 2 лютого 2010, 16:18

Російський бізнесмен Володимир Потанін має намір передати весь свій статок на благодійність, а не залишати його спадкоємцям.

Про це Потанін заявив в інтерв'ю The Financial Times, повідомляє агентство "Українські новини".

"Мій капітал повинен працювати на благо суспільства. Мої діти ростуть, їх батько - мільярдер, відома людина. Які в них стимули для того, щоб чогось у житті добиватися? У цьому сенсі, я вважаю дуже правильним ходом передати капітал на службу суспільству", - заявив Потанін.

Він має намір передати гроші на меценатство через десять років.

Реклама:

"Я прийняв принципове рішення, що мій капітал у майбутньому, десь через 10 років, буде переданий на благодійні цілі до спеціального фонду", - розповів бізнесмен.

При цьому він поки ще не вирішив, в якій формі й в яку організацію буде переданий капітал.

Потанін ще 1999 року заснував некомерційний благодійний фонд, а з квітня 2003 року є головою опікунської ради музею "Ермітаж".

Бізнесмен має намір збільшити щорічні пожертвування у свій благодійний фонд з 10 до 25 мільйонів доларів. Фонд бізнесмена підтримує Ермітаж, а також виплачує гранти та стипендії талановитим студентам.

Восени 2009 року журнал "Фінанс" підрахував, що розмір умовної спадщини Анастасії, Івана та Василя Потаніних складе 1,67 мільярда доларів.

У 2009 році Потанін займав 19 позицію у списку російського журналу Forbes із статками в 2,1 мільярда доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: