Фондовий ринок починає місяць з невизначеності

Понеділок, 1 лютого 2010, 12:30

Український фондовий ринок демонструє різноспрямовану динаміку цін основних ліквідних акцій в перший торговий день лютого.

Про це ідеться в оперативному щоденному огляді компанії iTrader.

Індекс УБ знижується на 1,5%, торгуючись в діапазоні 1640-1650 пунктів.

Основним негативом для руху індексу є вартість ціни акцій "Укрнафти", яка знижується після закінчення збору реєстру акціонерів для виплати одного з траншей дивідендів. Вартість знижується на 8%.

Реклама:

Інші ліквідні акції демонструють різноспрямовану динаміку. Зокрема, акції Банку Аваль зростають на 2,2%, тоді як акції Крюківського вагонобудівного заводу знижуються на 2,5%.

"Подальший рух ринку невизначений. Ключовими рівнями для прийняття торгових рішень є підтримка в районі 1600 пунктів і опір у районі 1700 пунктів. У разі пробою одного з цих рівнів необхідно приймати рішення у бік пробою", - зазначає старший трейдер iTrader Володимир Волков.

Зовнішній новинний фон швидше негативний, ніж позитивний.

Після виходу хорошої статистики по ВВП США за 4-й квартал 2009 року, дані якої перевершили найбільш оптимістичні оцінки, а також індикатори ділової активності та впевненості, ринки США знизилися досить стрімко.

Відбувається зміцнення долара, що призводить до зниження сировинних ринків і ринків акцій.

Цього тижня виходить досить об'ємна статистика з ринку праці в США, що несе найбільші ризики для фінансових ринків у плані подальшої їх динаміки.

Триваючий сезон звітності по корпоративному сектору в США несе більше позитивних сигналів для ринку.

Прояснення ситуації на міжнародних ринках дасть імпульс для руху і на українському фондовому ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: