Київська підземка просить майже два мільярди на розвиток

Четвер, 21 січня 2010, 14:35

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" попросило у Київради на розвиток в 2010 році 1,75 млрд. гривень з міського бюджету.

Про це заявив начальник КП Петро Мірошников, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, зокрема підприємство попросило 550 млн. гривень на завершення будівництва станцій "Деміївська", "Голосіївська" і "Васильківська" Куренівсько-Червоноармійської лінії у бік житлового масиву Теремки, введення яких планувався ще до кінця 2008 року, а також понад 300 млн. гривень для продовження робіт з прокладання тунелю на Теремки відразу ж після введення цих станцій.

При цьому Мірошников зазначив, що тунелі між станціями "Васильківська" та "Виставковий комплекс" у зв'язку з геодезичними особливостями району будуть розташовані один над одним.

Реклама:

Крім того, столичний метрополітен планує 2010 року розпочати будівництво лінії метро на Троєщину через Дніпро (Подільсько-Вигурівської лінія), продовжити роботи з відкриття станції "Львівська брама", провести капітальний ремонт і обладнати травелаторами перехід між станціями "Майдан Незалежності" і "Хрещатик".

"У нас дуже багато планів, але які з них будуть здійснені - вирішить Київрада (прийнявши бюджет на поточний рік)", - зазначив Мірошников.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: