Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Тимошенко відбере прибуток у морпортів

Четвер, 3 грудня 2009, 15:38

Кабінет міністрів пропонує перерахувати частину прибутку за 2009 рік семи морських торговельних портів.

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело в морській галузі.

Відповідні проекти розпоряджень уряду підготовлені Міністерством фінансів.

За словами співрозмовника, приводом для перерахування прибутку до держбюджету є "надлишки оборотних коштів", використання яких не передбачено фінансовими планами підприємств, а тому Мінфін просить вилучити їх "у зв'язку із складною фінансово-економічною ситуацією".

Реклама:

За даними джерела, проекти документів, зокрема, зобов'язують державне підприємство "Морський торговельний порт "Південний" до 16 грудня перерахувати до держбюджету 203,714 млн. грн., Миколаївський морський торговельний порт - 73,665 млн. грн., Одеський морський торговельний порт - 258,202 млн. грн., Іллічівський морський торговельний порт - 277,638 млн. грн., Маріупольський морський торговельний порт - 316,246 млн. грн., Херсонський морський торговельний порт - 30,926 млн. грн., спеціалізований морський торговельний порт "Октябрьск" - 30,756 млн. грн. , ДП "Дельта-лоцман" - 176,201 млн. грн.

У прес-службі Міністерства транспорту та зв'язку агентству підтвердили отримання проектів розпоряджень, проте відзначили, що дані документи не можуть бути прийняті без змін інших нормативних актів.

"Зазначені документи розглянуті в установленому порядку і визнані такими, що суперечать чинному законодавству і не можуть бути прийняті без внесення змін до низки законів", - відзначили в прес-службі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: