Україна може повернути зайнятість населенню за 2,5 роки

Понеділок, 28 грудня 2009, 18:54

При збереженні нинішніх темпів зростання зайнятості та скорочення безробіття Україна може вийти на докризовий рівень зайнятості населення через 2,5 роки.

Про це говориться в прогнозі Міжнародної організації праці (МОП), повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Якщо такими темпами буде відбуватися зростання зайнятості та скорочення безробіття, як і в третьому кварталі цього року, то Україні знадобиться два з половиною роки для відновлення рівня зайнятості докризисного періоду", - сказав національний координатор МОП в Україні Василь Костриця.

"У порівнянні з прогнозами Міжнародної організації праці для країн всього світу, це значно менше", - уточнив Костриця.

Згідно із прогнозами МОП, у світі у разі початку економічної стабілізації для відновлення ринку праці необхідно 3,5-6 років.

У даному випадку мова йде як про розвинені країни, так і про країни з перехідною економікою, а також про країни, що розвиваються.

Говорячи про висновки МОП щодо урядових заходів та інших заходів на ринку праці, Костриця зазначив, що Україні слід стабілізувати ситуацію зі зростанням рівня безробіття і спрямувати зусилля на підвищення рівня зайнятості населення.

Крім того, повинні бути збалансовані інфраструктурні, економічні і антикризові заходи.

Характеризуючи тенденції на ринку праці, Костриця підкреслив, що обвал був характерний для першого півріччя 2009 року, коли з розвитком кризи зростала кількість зареєстрованих безробітних.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!