Найбільших нафтотрейдерів оштрафовано на 4,5 мільйона

Понеділок, 5 жовтня 2009, 14:35

У поточному році найбільші учасники ринку палива, насамперед бензину і скрапленого газу, оштрафовані на суму понад 4,5 млн. гривень, більше 100 суб'єктів господарювання притягнуто до відповідальності.

Про це заявив виконуючий обов'язки голови Антимонопольного комітету (АМКУ) Олександр Мельниченко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

За словами Мельниченка, останнім часом АМКУ вдалося домогтися деякого зниження цін на бензин. Проте, ситуація на ринку, на думку голови АМКУ, залишається непростою.

"На нещодавній нараді в Одесі, мною дано доручення розробити стратегію діяльності комітетів на цих ринках на осінь-зиму цього року. І робота ця завершується", - розповів Мельниченко.

Реклама:

Разом з тим, керівник АМКУ відзначив, що на найвищому державному рівні вже створена робоча група, яка розробляє єдиний механізм державного впливу на функціонування цього ринку.

Крім того, Антимонопольний комітет спільно з Держспоживстандартом будуть координувати роботу своїх підрозділів на місцях, з метою виявлення і припинення фактів реалізації неякісного бензину та притягнення до відповідальності порушників.

Як відомо, за період з 30 вересня по 2 жовтня на автозаправках України знизилися середні роздрібні ціни на абсолютно всі марки бензинів. При цьому найбільш значно впала ціна на дизельне паливо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!