Компанія Жеваго заплатить акціонерам за півроку

П'ятниця, 30 жовтня 2009, 11:06 -

Ferrexpo plc має намір виплатити дивіденди у розмірі 3,3 центів за акцію за перші шість місяців 2009 року.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби компанії.

Згідно з повідомленням, виплата піврічного дивіденду проводитиметься у фунтах стерлінгів, але ті акціонери, які в минулому зробили вибір на користь отримання дивідендів у доларах, продовжать отримувати їх у цій валюті.

Дивіденди будуть виплачені 18 грудня 2009 року акціонерам, що знаходяться в реєстрі власників акцій компанії на дату 13 листопада 2009 року.

Реклама:

За словами голови ради директорів Ferrexpo Майкла Абрахамса, на момент опублікування піврічних результатів 5 серпня 2009 року, Рада директорів відклала своє рішення по оголошенню піврічного дивіденду за перші шість місяців 2009 року у зв'язку зі складними ринковими умовами в другому кварталі, а також очікуваннями того, що прогнозованість припливу коштів покращитися згодом.

"З того часу Ferrexpo успішно завершила переговори з більшістю своїх довгострокових контрактних клієнтів за досягнутою ціною, що практично еквівалентної переважаючій базовій ціні на залізорудний окатиші, до квітня 2010 року. Як і очікувалося, в результаті приплив заробленої Групою готівки збільшився, а прогнозованість припливу коштів покращилася", - зазначив він.

Ferrexpo є сировинною групою із штаб-квартирою у Швейцарії і активами в Україні.

Основною діяльністю Групи є виробництво і експорт залізорудних окатишів, що використовуються у виробництві сталі.

Акції Ferrexpo котируються на основному майданчику Лондонської фондової біржі з червня 2007 року. 51% акцій компанії володіє український бізнесмен Костянтин Жеваго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: