Уряд посилює контроль над забудовниками

Середа, 30 вересня 2009, 17:47

Уряд доручив посилити контроль за виконанням забудовниками зобов'язань перед молодими сім'ями.

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

"Комітет наполягає на припиненні практики безпідставної зміни термінів введення будинків в експлуатацію, з приводу чого Фонд укладав додаткові угоди зі сторонами", - наголошується в повідомленні.

АМКУ зазначає, що в договорах фонду із позичальниками та забудовниками встановлювалися різні терміни введення об'єкту в експлуатацію, що потрібно заборонити.

Реклама:

"Комітет пропонує передбачити для забудовника фінансову відповідальність перед позичальником за несвоєчасне введення будинку в експлуатацію. Мають бути встановлені чіткі терміни здійснення Фондом перерахування наданих в кредит молодим сім'ям коштів на рахунок забудовника задля вчасного початку будівельних робіт", - йдеться в повідомленні.

За висновками АМКУ, необхідно також заборонити фонду та забудовникам змінювати вартість квадратного метра житла після укладення договору з позичальником.

"За сьогоднішніх економічних умов, коли в країні фактично припинено житлове кредитування з боку приватних фінансових структур, прозора й ефективна діяльність Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву може бути чи не єдиним "острівцем", - наголосив в.о. голови комітету Олександр Мельниченко.

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву є спеціалізованою фінансовою установою, створеною Кабінетом Міністрів України у 2000 році, яка має виключне право надавати молодим сім'ям пільгові кредити на будівництво житла.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!