Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Toyota хоче продати страховий бізнес

Четвер, 24 вересня 2009, 11:50

Японський автогігант Toyota Motor вирішив продати страховий бізнес, щоб сконцентрувати всі зусилля на вирішенні проблем виробництва.

Ідеться про продаж концерном заснованої ним в 2000 році дочірньою брокерської компанії Toyota Financial Services Securities, повідомляє агентство "ПРАЙМ-ТАСС" з посиланням на національну асоціацію автомобілебудівних підприємств.

Ця "дочка", яка донині відігравала важливу роль у фінансових операціях Toyota, увійде до складу регіональної компанії Tokai Tokyo Securities.

Після укладання угоди в 2010 році концерн має намір зберегти 5-відсотковий пакет акцій у новому фінансовому об'єднанні.

Реклама:

Рішення Toyota піти зі страхового бізнесу і зосередитися винятково на виробничій діяльності, відзначають експерти, пов'язане з наміром дирекції створити умови для поліпшення комерційної діяльності на головному напрямку.

Під впливом глобальної кризи Toyota в 2008 фінансовому році, тобто в період з 1 квітня 2008 року по 31 березня 2009 року, вперше за останні 40 років зареєструвала великі чисті збитки.

Незважаючи на зростання продажів гібридів Prius, яке намітилося в останні місяці, концерн, за визнанням його дирекції, до 31 березня 2010 року також не зможе домогтися отримання прибутку через низький попит на автомашини на внутрішньому і зовнішніх ринках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: