Судові заборони на продаж ОПЗ відсутні

Вівторок, 22 вересня 2009, 10:43

Рішення або ухвали судів про заборону проведення конкурсу з продажу 99,567% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) відсутні.

Про це сказав народний депутат фракції БЮТ Андрій Портнов в ефірі "Свобода слова" на ICTV, передає агентство "Інтерфакс-Україна". 

"Єдине визначення, яке діяло, позивач відкликав", - сказав він.

Портнов також заявив, що твердження екс-голови Фонду держмайна Валентини Семенюк-Самсоненко про прийняття судом ухвали про заборону продажу ОПЗ за її позовом не відповідає дійсності.

Реклама:

"Заяві Семенюк у суді відмовили", - сказав народний депутат.

У той же час Семенюк-Самсоненко заявила в програмі, що вона звернулася в понеділок до СБУ та Генпрокуратури із скаргою на дію в.о. голови ФДМ Дмитра Парфененка, який, на її думку, перевищив свої повноваження, ухваливши рішення про продаж ОПЗ за дорученням прем'єра Юлії Тимошенко.

У свою чергу, Парфененко відкинув ці звинувачення і ще раз підкреслив, що продаж ОПЗ проводиться законно. Він додав, що указ президента про припинення пункту розпорядження уряду про включення цього підприємства до переліку підприємств, що приватизуються в 2009 році не може зупиняти продаж ОПЗ, тому що ФДМ не посилався на це розпорядження.

"Зроблено юридичний аналіз, що даний указ не містить норм прямої дії про обмеження дій Фонду", - сказав в.о. голови ФДМ.

Парфененко також нагадав, що влітку цього року президент, прем'єр, голова Нацбанку та Мінфіну підписали меморандум Міжнародного валютного фонду, в якому було заявлено про плани продажу ОПЗ в кінці вересня.

Він також спростував твердження Семенюк-Самсоненко, що в приватизаційному конкурсі не може брати участь іноземна компанія, в якій частка держави вище 25%.

"Тільки резидент України не може заходити на приватизацію, якщо частка (держави) понад 25%. Ця норма не поширюється на іноземні компанії - крапка", - сказав Парфененко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: