Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Долар дорожчає в очікуванні рішення ФРС

Понеділок, 21 вересня 2009, 09:45

Курси долара та єни до єдиної європейської валюти ростуть у понеділок на очікуваннях, що Федеральна резервна система США цього тижня дасть сигнал про вихід з програм стимулювання економіки.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Євро на 9:33 у понеділок коштував 1,4681 долара у порівнянні з 1, 4712 долара на кінець попереднього торговельного дня.

Вартість японської валюти щодо єдиної європейської склала до цього часу 134,90 єни проти 134,33 єни на закриття ринку в Нью-Йорку у п'ятницю.

Реклама:

Курс єни до долара знизився у понеділок до 91,89 єни з 91,29 єни у п'ятницю.

"Існує ризик, що Комітет з відкритих ринків (FOMC) в якийсь момент вкаже, що він виходить з програм стимулювання економіки. Рішення FOMC може стати каталізатором для послідовного зміцнення долара", - стверджує валютний аналітик Commonwealth Bank of Australia Джозеф Капурсо.

Засідання Комітету з відкритих ринків ФРС відбудеться у вівторок-середу на цьому тижні. Як очікується, американський ЦБ збереже базову процентну ставку за кредитами overnight без змін - у діапазоні від нуля до 0,25%.

Разом з тим, оскільки голова ФРС Бен Бернанке минулого тижня заявив, що рецесія в США, ймовірно, закінчилася, американський центробанк може прийняти рішення про початок згортання деяких програм стимулювання економіки.

Валютні торги в першій половині дня на цьому тижні (до четверга) будуть стриманими через вихідні в Японії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: