Тимошенко хоче зібрати всі ліси в одному комітеті

Четвер, 17 вересня 2009, 14:30

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вважає за доцільне передачу всіх лісів у відомство Державного комітету лісового господарства.

Про це вона заявила на прес-конференції у Радомишльському районі Житомирської області в четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми вчора (на засіданні уряду в середу) прийняли рішення створити спеціальну міжвідомчу робочу групу, в якій представлені всі міністерства, де є ліси. І наше завдання - ці ліси проінвентаризувати, усі їх зібрати під одним керівництвом - Держкомлісгоспу. Кажу це абсолютно чітко, тому що це спільне бачення уряду і моє особисте", - сказала Тимошенко.

При цьому, за її словами, при передачі лісів Держкомлісгоспу необхідно провести їх повну інвентаризацію та облік, а в подальшому збільшити фінансування і зробити все можливе для збільшення заліснених площ у країні, довівши його до 200 тис. га - показника, який в Україні спостерігався в 50-х роках минулого століття.

Реклама:

При цьому, на її думку, також необхідно змінити законодавство і спростити процедуру передачі земель під заліснення державному комітету, а також змінити порядок використання самих лісів, закріпивши право на їх використання виключно Держкомлісгоспом, а не лісомисливськими господарствами, як це можливо зараз.

Тимошенко висловила думку, що відповідні зміни до законодавства вдасться внести, знайшовши для нього більшість голосів у Верховній раді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!