Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Уряд продовжить підтримку металургів

Четвер, 17 вересня 2009, 10:23

Кабінет міністрів має намір продовжити до кінця року дію мораторію на підвищення тарифів для металургів, зокрема, на вантажні залізничні перевезення та електроенергію.

Таке рішення вже узгоджено між Мінпромполітики та Мінекономіки, пише газета "Дело" з посиланням на заступника міністра промислової політики Володимира Севернюка.

"Пакет документів, необхідних для продовження дії постанови Кабінету міністрів № 925 до кінця року, вже підготовлений", - повідомив він.

Як відомо, Меморандум про взаєморозуміння між урядом та підприємствами гірничо-металургійного комплексу був прийнятий в жовтні 2008 року.

Реклама:

Згідно з документом, був введений мораторій на підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення для гірничо-металургійних та хімічних підприємств, також було запропоновано Національній комісії з регулювання електроенергетики припинити з 1 листопада 2008 року підвищення цін на електроенергію для цих підприємств.

Спочатку постанова була прийнята до 1 січня 2009 року, потім продовжена на перший квартал 2009 року, на початку квітня - до 1 липня, в кінці червня - до 1 жовтня 2009 року.

Головною умовою для продовження мораторію з боку Кабміну була вимога до підприємств продавати свою продукцію на внутрішньому ринку за цінами не вище експортних.

Для реалізації цієї умови уряд доручив Мінекономіки і Держінспекції за цінами забезпечити проведення постійного моніторингу цін на внутрішньому ринку.

Металурги цю умову виконали: у липні-серпні, за даними ДП "Держзовнішінформ", експортні ціни були вищі за внутрішні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!