Коломойський засипав Міттала позовами

Четвер, 17 вересня 2009, 09:11

У середу Господарський суд Дніпропетровської області почав розглядати три нові позови Запорізького заводу феросплавів (ЗЗФ) до меткомбінату "Arcelor Mittal Кривий Ріг".

ЗЗФ, підконтрольний групі "Приват", вимагає від українського меткомбінату мільярдера Лакшмі Міттала відшкодувати йому ще 180 млн. гривень, пише газета "Дело".

Видання нагадує, що раніше ЗЗФ вже відсудив у заводу Міттала більше 200 млн. гривень.

Всі ці гроші позивач вимагає виплатити йому, як передоплату за різні види феросплавів за договорами, які криворізький меткомбінат, посилаючись на кризу і падіння виробництва, відмовився виконувати.

Реклама:

Поки представники Міттала намагалися оскаржити попередні рішення судів про виплату 200 млн. гривень у Вищому господарському суді, юристи ЗЗФ вже довели загальну суму претензій майже до 400 млн. гривень.

"Враховуючи попередні рішення судів по аналогічній справі, ми маємо право розраховувати на справедливий підсумок і в цьому випадку", - відзначив юрист Олександр Винниченко, який представляє інтереси ЗЗФ.

У свою чергу Світлана Романова, партнер юридичної фірми "Бейкер і Маккензі" (компанія представляє меткомбінат Міттала в Україні), сподівається, що суд цього разу візьме до уваги аргументи відповідача.

Як повідомлялося, "Arcelor Mittal Кривий Ріг" вирішив відмовитися від продовження контракту з ЗЗФ у зв'язку зі скороченням потреби в феросплавах в умовах кризи і зниження споживання сталі у світі, проте ЗЗФ, продовжуючи наполягати на продовження договірних відносин, подав позов до суду про стягнення 205,59 млн. гривень з меткомбінату як передоплату за майбутні поставки.

15 липня 2009 року Дніпропетровський обласний господарський суд задовольнив вимоги позивача.

У кінці серпня ВАТ "Arcelor Mittal Кривий Ріг" подало апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції про стягнення з меткомбінату 205,59 млн. гривень.

1 вересня Дніпропетровський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення суду першої інстанції про стягнення з ВАТ "Arcelor Mittal Кривий Ріг" 205,59 млн. гривень на користь ЗЗФ.

Меткомбінат відмовляється надалі купувати феросплави у ЗЗФ зокрема через те, що його ціни значно вищі за світові.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: