У Тимошенко назвали соціальні вимоги ПР нереальними

Вівторок, 1 вересня 2009, 16:21

Міністр праці та соціальної політики Людмила Денісова констатує неможливість прийняття внесеного Партією регіонів законопроекту про підвищення соціальних стандартів у зв'язку з недостатністю доходів державного бюджету на 2009 рік.

Про це вона сказала на прес-конференції у вівторок, повідомляє агентство "Українські новини".

"Цей законопроект не передбачає доходів, що забезпечували б ці витрати, які потрібно збільшити з держбюджету на 46 млрд. гривень", - сказала вона.

Вона також зазначила, що цей законопроект передбачає дохідну частину держбюджету в розмірі 3,6 млрд. гривень, а видаткову - у розмірі 15,1 млрд. гривень.

Реклама:

При цьому вона зазначила, що доходи для збільшення соцгарантій планувалося отримати за рахунок продажу квот на викид парникових газів, водночас як Україна вже продала ці квоти й буде використовувати ці кошти на енергозбереження.

Денісова також зазначила, що уряд і фракція Блоку Юлії Тимошенко у Верховній раді підтримують заходи щодо підвищення соціального захисту населення, але лише в тому разі, якщо вони обґрунтовані економічно.

Як повідомлялося, раніше Верховна рада відмовилася підвищити прожитковий мінімум для основних соціальних і демографічних груп населення з нинішніх 626 гривень на місяць до 808 гривень на місяць (на 182 гривні) з 1 липня й до 848 гривень на місяць (на 222 гривні) - з 1 жовтня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: