S&P підвищило рейтинги Альфа-Банку

П'ятниця, 7 серпня 2009, 19:39

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підвищило довгостроковий та короткостроковий кредитні рейтинги контрагента Альфа-Банк (Київ) з "SD/SD" ("вибірковий дефолт") до "ССС+/С" з прогнозом "негативний".

Про це ідеться у повідомленні прес-служби S&P.

Згідно з повідомленням, також був підвищений рейтинг банку за національною шкалою - з "SD" до "uaB".

У S&P пояснюють підвищення рейтингів тим, що 5 серпня банк завершив обмін трьох випусків своїх єврооблігацій на суму приблизно 1,0 млрд. доларів, що становить близько третини його зобов'язань, і продовжує виконувати боргові зобов'язання, в тому числі по реструктурованих єврооблігаціях.

Реклама:

Зокрема, за даними агентства, обсяг зовнішніх зобов'язань з термінами погашення, які наступають до кінця 2009 року, зменшився приблизно на 400 млн. доларів.

Тепер банк буде зобов'язаний виплатити менш ніж 90 млн. доларів за зовнішніми борговими зобов'язаннями до кінця 2009 року і менш ніж 120 млн. доларів - протягом 2010 року, що не перевищує 10% його активів.

Прогноз "негативний" відображає стурбованість аналітиків з приводу впливу ситуації в економіці України і пов'язаного з цим падіння курсу національної валюти, а також з приводу високої вразливості якості активів, ресурсної бази та ліквідності Альфа-Банку.

Альфа-Банк заснований у 1993 році. Найбільшим акціонером Альфа-Банку на 1 липня була Кіпрська ABH Ukraine Limited, яка володіла 99,99% статутного капіталу банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!