Будівельні компанії зраділи антикризовій програмі уряду

П'ятниця, 7 серпня 2009, 11:31

Будівельні компанії схвально оцінили рішення щодо старту антикризової програми у будівельній галузі, прийнятої на останньому засіданні Кабінету міністрів.

Про це заявив перший заступник міністра регіонального розвитку і будівництва Анатолій Беркута, повідомляє прес-служба Мінрегіонбуду.

За його словами, будівельники "вже давно чекали реального старту задекларованої програми про фінансування завершення будівництва об'єктів, що мають ступінь готовності більш як 70%".

"Керівники різних будівельних організацій уже сказали мені, що прийняті рішення - найкращий подарунок від прем'єра до Дня будівельника. Я відчуваю з настроїв, що в компаній з'явилася реальна надія на пожвавлення ринку", - зазначив Беркута.

Реклама:

На підтвердження своїх слів перший заступник міністра продемонстрував листи від будівельних організацій до засобів масової інформації.

Зокрема, Всеукраїнське об'єднання підприємців "Нова формація" зазначає: "Це дозволить вже в поточному році не тільки забезпечити житлом соціально незахищених громадян, які десятками років очікували на своє житло, але й суттєво підтримати будівельну галузь. Забудовники з оптимізмом сприйняли таку новину, схвалюють дії уряду, спрямовані на підтримку будівельної галузі в умовах світової фінансової кризи, і готові до подальшої співпраці".

Чернігівська компанія "Княгиня Ярославна" у своєму листі висловлює готовність здати викуплені державою квартири вже до кінця 2009 року: "Розуміючи, що квартири призначені соціально незахищеним верствам населення: інвалідам, багатодітним родинам, військовослужбовцям, звільненим у запас та у відставку тощо, ми хочемо запевнити уряд, що ці сім'ї святкуватимуть новосілля у впорядкованих, готових до проживання оселях".

Як повідомлялося, 5 серпня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко повідомила, що уряд прийме перше рішення про викуп недобудованих об'єктів житлового будівництва на загальну суму 73,5 млн. гривень для подальшої їх передачі пільговикам.

За її словами, уряд затвердив список з 17 об'єктів у 10 регіонах (Запорізькій, Чернігівській, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській та Харківській областях), не уточнивши при цьому, про які суми йдеться.

Діапазон цін у залежності від регіону складе від 2,5 до 4,2 тис. гривень за квадратний метр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!