Уряд затвердив план заходів щодо модернізації української "труби"

Середа, 5 серпня 2009, 18:29

Кабінет міністрів затвердив план заходів щодо реалізації положень декларації, підписаної за підсумками Міжнародної інвестиційної конференції з модернізації української газотранспортної системи (ГТС), на друге півріччя 2009 року.

Про це заявив перший заступник міністра палива та енергетики Олег Бугайов, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, уряд доручив Мінпаливенерго та НАК "Нафтогаз України" до 31 грудня підготувати та затвердити техніко-економічне обгрунтування й уточнений кошторис витрат для реалізації проектів з модернізації ГТС.

Крім того, "Нафтогазу" доручено створити робочу групу з питань технічної координації робіт з модернізації ГТС.

Реклама:

Уряд також доручив "Нафтогазу", Мінпаливенерго, Мінекономіки, Мінфіну та Мін'юсту до 31 грудня підготувати і направити на розгляд Кабінету міністрів проект закону "Про заходи функціонування ринку природного газу" з урахуванням положень відповідних директив Європейського Союзу про загальні правила для внутрішніх ринків природного газу, а також підготувати програму реформування газового сектора країни на 2010-2011 роки.

Крім цього, уряд також доручив забезпечити підготовку інвестиційних проектів з модернізації української ГТС.

За словами Бугайова, головою міжвідомчої координаційної групи з питань реалізації положень декларації, підписаноїй за підсумками Міжнародної інвестиційної конференції з модернізації ГТС України на період до 2016 року уряд призначив главу Мінпаливенерго Юрія Продана.

Як повідомлялося, за підсумками міжнародної конференції в Брюсселі 23 березня була підписана спільна заява між Кабміном і Європейською комісією, відповідно до якої уряд зобов'язується забезпечити, відповідно до міжнародних стандартів, прозорість і відкритість позичальника, призначеного для здійснення модернізації ГТС.

У травні президент Віктор Ющенко створив робочу групу для моніторингу реалізації спільної заяви України і Європейського Союзу про модернізацію української газотранспортної системи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!