В США зберегли цільовий діапазон ставки на рівні 0-0,25%

Четвер, 13 серпня 2009, 10:13

Федеральна резервна система (ФРС) США у середу ухвалила рішення про збереження цільового діапазону базової процентної ставки від 0% до 0,25% річних.

Про це сказано в документі за підсумками засідання Комітету з відкритим ринкам (FOMC), повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Аналітики також не очікували зміни. Крім того, американський ЦБ не став змінювати обсяг програми викупу облігацій, який становить 1,75 трлн. дол.

"Інформація, отримана після червневого засідання FOMC, підтверджує, що економічна активність стабілізується. Умови на фінансових ринках продовжили поліпшуватися в останні тижні. Сфера споживчих витрат продовжує демонструвати сигнали відновлення, однак на ній негативно позначаються втрати ринку праці, скорочення добробуту населення і жорсткі умови залучення кредитів ", - говориться в повідомленні ФРС.

"Незважаючи на те, що економічна активність, імовірно, залишиться слабкою ще якийсь час, комітет, як і раніше, очікує, що дії влади щодо стабілізації фінансових ринків та інститутів, фінансові та грошові стимули і ринкові сили внесуть внесок у поступове відновлення економічного зростання" , - повідомляється в документі.

Курс долара США трохи піднявся щодо євро після публікації повідомлення ФРС.

Його вартість до євро склав 1,4141 дол., Що на 0,1% нижче рівня вівторка.

До виходу даних за ставкою у середу курс американської валюти опускався до євро на 0,7%.

Європейський центральний банк утримує ключову ставку на рівні 1% річних з травня цього року, Банк Англії - на рівні 0,5% річних з березня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: