Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Тимошенко спланує бюджет за бюджетним кодексом

Понеділок, 6 липня 2009, 15:33

Державний бюджет України на 2010 рік формуватиметься за новим Бюджетним кодексом.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на Всеукраїнській конференції Асоціації малих міст, яка відбулася у місті Українка, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Я маю найрадикальнішу волю привести Бюджетний кодекс у життя і спланувати по ньому бюджет", - наголосила Тимошенко.

Прем'єр-міністр додала, що новий Бюджетний кодекс передбачає децентралізацію міжбюджетних відносин, що дозволить значно посилити фінансування місцевих бюджетів.

Реклама:

При цьому вона зауважила, що не зважаючи на розвиток подій навколо Бюджетного Кодексу, уряд організаційно забезпечить планування дванадцяти тисяч місцевих бюджетів за чіткими, справедливими і однаковими для всіх нормативами.

Голова уряду запропонувала мерам малих міст звернутися до президента з проханням підписати прийняті парламентом зміни до Бюджетного кодексу: "Консолідуйтеся, йдіть на прийом, йдіть великими командами, щоб Президент почув, і я вірю, що ви зможете його переконати".

Тимошенко зазначила, що в разі ветування президентом Бюджетного кодексу, мери малих міст до вересня мають провести ґрунтовну роботу з політичними силами, які вони представляють, щоб забезпечити у парламенті необхідну кількість голосів для подолання вето.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!