Європа продовжує шукати гроші для розрахунку Україною за газ

Понеділок, 6 липня 2009, 14:32

Євросоюз продовжує роботу над пошуком рішення щодо надання кредиту Україні для оплати за російський газ, однак не "гарантує цей платіж".

Про це заявив президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу на прес-конференції у понеділок в Брюсселі напередодні саміту Великої вісімки, який пройде в Лаквіла 9-10 липня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У бюджетному комітеті (Єврокомісії) у нас немає можливостей (виділити кредит), але ми продовжуємо працювати над цим. Звичайно, немає гарантій (щодо виділення кредиту), не нам гарантувати цей платіж, але я сподіваюся, що рішення буде знайдено. Ми не можемо гарантувати результат", - сказав він.

Баррозу повідомив про засідання в неділю Газової координаційної групи, на якій обговорювалася "готовність країн - членів ЄС та європейської промисловості".

Реклама:

"Я думаю, вони повинні бути ознайомлені з усім, щоб спробувати уникнути негативного сценарію. Звичайно, ми працюємо для кращого, але ми також готуємося до найгіршого", - підкреслив він.

Президент Єврокомісії також поінформував, що наразі ще немає рішення міжнародних фінансових інституцій щодо виділення кредиту.

"Ми перебуваємо в постійному контакті (з представниками міжнародних фінансових інституцій)", - підкреслив він, нагадавши, що також контактував з керівництвом Росії та України.

Крім того, Баррозу висловив задоволення щодо просування проекту "Набукко".

"Я дуже задоволений, що ми просуваємося вперед до підписання міжурядової угоди в наступний понеділок в Стамбулі", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!