"Тройка Діалог" таки організує фінансування "Нафтогазу"?

Понеділок, 6 липня 2009, 09:59

Український чиновник і два джерела, близькі до російської інвестиційної компанії "Тройка Діалог", підтвердили факт переговорів щодо залучення "Нафтогазом України" у російських банків фінансування у розмірі 4 мільярдів доларів.

Про це пише газета "Ведомости".

Однак, зазначає видання, деталі можливого договору вони наразі не розкривають.

Голова ради директорів і співвласник "Трійки" Рубен Варданян і представник "Нафтогазу" Валентин Землянський від коментарів відмовилися.

Реклама:

Радник українського прем'єра Олександр Гудима лише підтвердив, що "Нафтогаз" шукає гроші, а схема їх залучення визначиться "не без згоди російської сторони".

У прес-секретаря російського прем'єра Дмитра Пескова немає інформації про переговори. Не знає про них і радник президента України Богдан Соколовський.

Чи можуть брати участь в синдикаті російські держбанки, за словами Пескова, залежить від забезпечення кредиту.

Представники Ощадбанку і ВТБ від коментарів відмовилися, одержати їх у Газпромбанку і Внєшекономбанку не вдалося. Менеджер одного з них визнав, що його банк вивчає можливість участі в синдикаті.

"Тройка" навряд чи зможе залучити на ринку 4 млрд. доларів для "Нафтогазу", дивується президент Російського національного рейтингового агентства Віктор Четвериков, якщо тільки у неї немає домовленостей з кимось із потенційних кредиторів, швидше за все російськими держбанками.

Як відомо, у п'ятницю у розпорядження "Економічної правди" потрапив підготовлений у Москві проект договору про залучення "Нафтогазом України" фінансування у розмірі 4 мільярдів доларів.

Згідно з інформацією джерел "Економічної правди", підписання договору приурочене до 7 липня, коли минає термін сплати "Нафтогазом України" за газ, отриманий у червні.

Організувати фінансування, відповідно до договору, має російська інвестиційна компанія "Тройка Діалог", яка вважається близькою до російського уряду, причому умови договору складені таким чином, що більша частина коштів має бути залучена від російських банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!