Польські банки поліпшують прогнози ВВП України

П'ятниця, 24 липня 2009, 12:39

PKO Bank Polski SA (Польща) покращив прогноз зниження внутрішнього валового продукту (ВВП) України в 2009 році до 13% з 15%.

Про це повідомила прес-служба української "дочки" польського банку - "Кредобанк", передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Очікувана динаміка зниження ВВП України в 2009 році складає 13% до попереднього року. Більш широкий діапазон прогнозу передбачає межі зниження ВВП від 10% до 15%", - йдеться в коментарі департаменту стратегії та аналізу PKO Bank Polski SA.

Як відзначають експерти PKO Bank Polski SA, цей прогноз передбачає, що Україна буде одержувати фінансову підтримку Міжнародного валютного фонду та інших міжнародних інститутів, і країні вдасться уникнути украй несприятливого сценарію розвитку економічної ситуації, включаючи ризик неплатоспроможності.

За оцінкою експертів PKO Bank Polski SA, економіка України входить в глибоку рецесію.

"В умовах різкого обмеження попиту, несприятливих цінових співвідношень у зовнішній торгівлі, різкого скорочення надходження іноземного капіталу в країну і кризи банківського сектора очікується глибока рецесія української економіки, що призведе до різкого уповільнення внутрішнього попиту", - відзначають експерти банку.

PKO Bank Polski S.A. є найбільшим польським банком, понад 51% його акцій належать державі.

В Україні PKO BP S.A. володіє 99,5% акцій Кредобанку, який до 1 квітня 2009 року за розміром загальних активів (6,267 млрд. грн.) займав 29 місце серед 182 діючих у країні банків.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!