Митний союз зацікавить більше трьох країн СНД?

Субота, 18 липня 2009, 18:49

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв упевнений, що Митний союз Росії, Білорусі й Казахстану зацікавить інші країни-членів СНД.

Про це він сказав під час зустрічі з президентом Росії Дмитром Медведєвим у суботу, повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на прес-службу Кремля.

"Ми повністю впевнені, що з 1 січня наступного року Митний союз працюватиме, а коли буде зовсім відкритий кордон, - потрібно буде півроку ще, щоб зістиковувати правові речі, - я вважаю, що це буде вперше дуже серйозний крок у бік інтеграції. Я абсолютно переконаний, що це зацікавить інших членів СНД: уже зараз є бажаючі вступити, але там треба виконати всі процедури", - сказав Назарбаєв.

Як повідомлялося, 9 червня прем`єр-міністр Росії Володимир Путін заявив, що Росія, Білорусь і Казахстан на 95% узгодили умови створення Митного союзу. Того ж дня Путін повідомив, що Росія, Білорусь і Казахстан мають намір вступити до Світової організації торгівлі як єдина митна територія.

Реклама:

10 липня президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що вважає "простішим і реалістичнішим" самостійний вступ РФ до Світової організації торгівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!