Перші три банки уряд "рятуватиме" у середу

Вівторок, 9 червня 2009, 19:37

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко допускає затвердження урядом на засіданні 10 червня рішення щодо капіталізації трьох українських банків за рахунок бюджетних коштів.

Про це вона заявила на прес-конфе6ренції у вівторок.

"Ми крок за кроком ідемо в тому графіку, який узгоджений (з Міжнародним валютним фондом і Світовим банком - ЕП). Ми жодного разу ці графіки не порушили і ми, я думаю завтра остаточно приймемо урядом рішення про входження уряду як мінімум в три банки в якості власника", - сказала вона.

"Це не наша робота, це не робота уряду брати приватні банки, націоналізовувати і спасати. Це робота Національного банку і власників цих банків. Але ми розробили за нашою ініціативою разом з Міжнародним валютним фондом і Світовим банком цю програму і ми її робимо строго по графіку", - підкреслила Тимошенко.

Реклама:

Як повідомлялося, за інформацією джерела в Кабінеті міністрів, ухвалення урядом остаточного рішення про рекапіталізацію перших трьох банків затягується через відсутність необхідних документів від Національного банку.

Остаточне рішення про рекапіталізацію перших трьох банків - "Укргазбанку", "Родовід Банку" і банку "Київ" - Кабмін мав намір прийняти у суботу, 30 травня, потім, за неофіційною інформацією, - на позачерговому засіданні 5 червня.

Інформацію про стан капіталів банків, а також про суми, необхідні для вливання в банки, які планується рекапіталізувати, Міністерство фінансів і Нацбанк погодили 27 травня.

Найбільш близькими до залучення державних коштів для збільшення капіталу залишаються Укргазбанк, Родовід Банк і банк "Київ". Потреба в капіталі цих трьох банків перевищує 9 млрд. гривень і, зокрема, Укргазбанку може бути надано 3,2 млрд. гривень, а Родовід Банку - 2,8 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!