Вінський пообіцяв не спричиняти дестабілізацію в банківській сфері

П'ятниця, 5 червня 2009, 12:32 -

Міністрство транспорту та зв'язку  не буде здійснювати одномоментного переводу до державних банків коштів державних підприємств.

Про це в четвер на зустрічі з президентом Асоціації українських банків (АУБ) Олександром Сугоняко заявив голова Мінтрансу Йосип Вінський, повідомляє прес-служба АУБ.

В ході зустрічі було обговорено ситуацію, що склалась в банках у зв'язку з виданням міністром транспорту та зв'язку доручення від 3 травня 2009 року, яким на виконання доручення прем'єр-міністра України № 53 від 2 березня 2009 року, керівники державних підприємств галузі забов'язуються перевести у повному обсязі свої активи на обслуговування в державні банки.

Як наголосив під час обговорення Сугоняко, бюрократичне рішення з одномоментного переводу до державних банків коштів державних підприємств та всіх платежів, що здійснюються за рахунок держбюджету, призведе до розбалансування активів та пасивів інших банків. А клієнти банків від цього втратять свої кошти.

Реклама:

Вінський водночас наголосив на неможливості зміни раніше прийнятого рішення. Але при цьому він запевнив, що його міністрство не буде здійснювати одномоментного переводу до державних банків коштів державних підприємств.

За його словами, аби не спричинити дестабілізацію у банківській системі, таке переведення здійснюватиметься поступово, до кінця 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: