Євро росте на заявах про "стійкий підйом" у Євросоюзі

П'ятниця, 19 червня 2009, 09:48

Курс євро до долара та ієни росте у п'ятницю на заяві лідерів країн Європейського союзу (ЄС) про те, що економіка єврозони "знаходиться на шляху до сталого економічного підйому".

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Відповідно до проекту комюніке сесії ЄС на рівні глав держав і урядів, що проходить в Брюсселі, "подальше бюджетне стимулювання не буде потрібне, і увага повинна бути переключена на консолідацію".

Курс євро щодо долара піднявся в ході торгів до 1,3944 долара у порівнянні з 1,3900 долара на закриття ринку в четвер.

Реклама:

Вартість європейської валюти до єни виросла до 134,77 єни з 134,17 єни у четвер.

Підтримку курсу євро надають також очікування, що представники Європейського центрального банку (ЄЦБ), які будуть виступати у п'ятницю, підтвердять намір зберегти базову процентну ставку на нинішньому рівні.

Нині ставка ЄЦБ становить 1% річних, тоді як Федеральна резервна система США утримує її в цільовому діапазоні 0-25% річних, Банк Японії - на рівні 0,1% річних.

Курс долара США до єни виріс в п'ятницю до 96,61 єни з 96,47 єни в четвер.

Сильні статистичні дані по американській економіці, опубліковані 18 червня, а також підвищення Світовим банком прогнозу для економіки Китаю на 2009 рік, призвели до продажів єн та збільшення вкладень в більш прибуткові активи.

"Ми отримали ряд надихаючих новин по світовій економіці за останній день. Багатообіцяючі дані прийшли із США. Це сприяє збільшенню курсів інших валют щодо єни", - відзначає валютний стратег Bank of New Zealand Ltd. Данницею Хемптон.

Тим не менш, за підсумками тижня курс єни може зафіксувати зростання щодо долара і євро, з огляду на його підйом у попередні дні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!