НБУ вдався до ротації тимчасових адміністраторів

Четвер, 18 червня 2009, 09:46

Національний банк (НБУ) вирішив призначити тимчасовим адміністратором Родовід Банку Сергія Щербину.

Про це повідомив директор дирекції з банківського регулювання і нагляду Нацбанку Василь Пасічник, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"В Родовід Банку вже призначений новий тимчасовий адміністратор", - сказав він.

Раніше Щербина працював в Міністерстві фінансів, а до цього очолював правління київського "Терра Банку". Він змінив на посаді тимчасового адміністратора члена правління НБУ Віктора Кравця.

Реклама:

Голова банківського нагляду допустив, що з часом новий тимчасовий адміністратор може отримати статус голови правління цієї кредитно-фінансової установи, але підкреслив, що прийняття цього рішення залежить від Кабінету міністрів.  

Як повідомив директор департаменту зовнішньоекономічних зв'язків НБУ Сергій Круглик, центральний банк допускає можливість зміни тимчасового адміністратора банку "Київ".

Замість Віктора Мироненко на цю посаду може бути призначений Олександр Сінгаєвський, який до червня 2009 року очолював наглядову раду київського банку "Велес".

Як повідомлялося, Кабінет міністрів у червні вирішив збільшити за рахунок бюджетних коштів статутний капітал Родовід Банку на 2,809 млрд. грн., що дозволить державі отримати 99,97% його акцій, банку "Київ" - відповідно 3,565 млрд. грн. і 99,94%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!