Думка експерта: збільшення статутного капіталу "Нафтогазу" - неекономічна акція

Четвер, 11 червня 2009, 14:40

Володимир Саприкін, директор енергетичних програм Центру Разумкова, про рішення уряду збільшити статутний капітал "Нафтогазу".

"Причини збільшення урядом статутного капіталу "Нафтогазу" на 18,6 мільярда гривень до 24,1 мільярда гривень не є зрозумілими. На мою думку, на фінансовий стан НАКу це навряд чи вплине", - сказав експерт.

Експерт також назвав "неекономічною роботою" збільшення статутних капіталів дочірніх компаній "Нафтогазу" - "Укртрансгазу" і "Укргазвидобування". Нагадаємо, що за словами міністра палива та енергетики Володимира Макухи, це було зроблено з метою погашення їх заборгованості перед материнською компанією.

"Але сьогодні саме "Нафтогаз України" заборгував "Укртрансгазу". Тому мені не зрозумілі економічні механізми такого переадресування коштів. Швидше за все, це не економічна, а політична робота", - зауважив Саприкін.

Реклама:

Експерт також висловив переконання, що дефолту "Нафтогазу" не відбудеться.

"З одного боку, НАК перебуває у передбанкрутному стані, а з іншого - держава не допустить втрати своєї найбільшої компанії. Уряд штучно підтримуватиме її за рахунок державних банків", - вважає експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: