Українські м'ясні напівфабрикати поїдуть до ЄС
ВАТ "Казатинський птахокомбінат" (Вінницька область), яке спеціалізується на виробництві яловичини і м'ясних напівфабрикатів, планує одним з перших українських підприємств цього профілю вийти на європейський ринок.
Про це ідеться в повідомленні прес-служби асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ), повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".
В рамках реалізації цієї стратегії підприємство готується до проведення попередньої інспекції фахівцями FVO (продовольча та ветеринарна служба Європейської Комісії).
"У другому кварталі поточного року ми запланували пройти попередню інспекцію, в ході якої фахівці ЄС ознайомляться з умовами виробництва на ВАТ "Казатинський птахокомбінат", - повідомив заступник голови правління ВАТ Микола Рудь.
За його словами, на підприємстві впроваджена система НАССР, а також система управління якістю ISO 9001-2001.
Разом з тим, говорить Рудь, вихід на європейський ринок пов'язаний з планами підприємства з розширення виробництва для забезпечення попиту як в Україні, так і за межами країни.
У свою чергу, експерт по ринках м'яса і м'ясопродуктів УКАБ Єлизавета Святківска вважає, що можливість експортувати м'ясо і м'ясопродукти, зокрема яловичину, у країни ЄС може стати стимулом для притоку інвестицій в цю галузь.
"Уже не перший рік виробництво яловичини в Україні скорочується, і хоча на перший погляд говорити про експорт у таких умовах нелогічно, така можливість забезпечить залучення інвестицій і дозволить збільшити виробництво яловичини, в тому числі і для внутрішнього споживання", - вважає експерт УКАБ.
Між тим, додає Святківска, збільшення виробництва можливе лише за наявності платоспроможного попиту, а в даний момент внутрішній ринок у повній мірі його не забезпечує.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"