Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Тимошенко обіцяє підтримати Росію на шляху до СОТ

Середа, 29 квітня 2009, 16:21

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко обіцяє підтримку Росії з боку України у питанні вступу до СОТ.

Про це вона заявила на початку засідання Комітету з питань економічного співробітництва Українсько-російської міждержавної комісії, повідомляє прес-служба уряду.

Тимошенко зазначила, що взаємовигідна торгівля є основою економічної співпраці між Україною та РФ.

"На мою думку, сучасні умови спонукають нас відмовитися і від надмірного протекціонізму, створення нових бар'єрів для торгівлі товарами та послугами, і, мені здається, нам це вдається", - сказала вона.

Реклама:

Також Тимошенко повідомила, що за рік, який минув з проведення попереднього засідання комітету, урядам обох країн вдалося вийти на практично повне виконання прийнятих на ньому рішень.

За її словами, лише протягом останнього року проведено 9 зустрічей на рівні секцій, які займаються питаннями економічної співпраці, зокрема торгівлі, а також відбувається постійний пошук шляхів пом'якшення торговельних відносин після вступу України до СОТ.

Водночас, за словами Тимошенко, світова фінансово-економічна криза внесла серйозні корективи у розвиток економічної ситуації як в Україні, так і в Росії, що, у свою чергу, вплинуло і на динаміку двосторонньої торгово-економічної співпраці.

Вона відзначила, що в ході консультацій, які відбулися між керівництвом урядів двох країн у середу, обговорювалися усі можливі елементи співпраці з метою посилення товарообігу: "Я думаю, що такі варіанти будуть знайдені, і нам потрібно турбуватися про те, щоб повернути саме ті об'єми, які були в докризовий період".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!