Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

В "Укрсоцбанку" нахвалюють універсальні банки

Середа, 29 квітня 2009, 13:37 -

Голова правління "Укрсоцбанку" Борис Тимонькін не вважає, що корпоративні банки в умовах кризи в більш вигідному становищі, ніж універсальні

Таку думку поширила прес-служба банку.

"Чи можна забрати кредит у завода? Ніколи, тільки якщо завод зупиниться. І, як правило, якщо підприємство динамічно розвивається, то кредитів у нього стає все більше, так і забрати їх в період кризи проблематично. Тому, якщо компанія з якихось причин під час кризи не може виплатити кредит, у банку, орієнтованого на корпоративних клієнтів будуть великі проблеми", - аргументує Тимонькін.

Голова "Укрсоцбанку" також припустив, що коли розвинений рітейл, то приблизно 60% кредитного портфеля банку платять щомісяця, в установи постійно є стійкий потік готівки.

"Тільки в цьому році кредитний портфель "Укрсоцбанку" зменшився на 2 млрд. грн., з яких 1,3 млрд. грн. - за рахунок населення. Ми перестали видавати нові кредити, а старі продовжують гасити за графіком. В результаті з виплати кредитів ми отримали більше, ніж втратили через відток депозитів", - підкреслив Тимонькін.

За словами топ-менеджера банку, тому він завжди був прихильником моделі універсального банку, яка реалізована в "Укрсоцбанку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: