Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Антикризова програма і відставка уряду не пов’язані?

Середа, 22 квітня 2009, 16:36

Прийняття чи неприйняття антикризової програми уряду не призведе до його відставки.

Таку думку висловив голова Верховної ради Володимир Литвин, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Стосовно антикризової програми - прийняття або неприйняття програми не призведе до наслідків у вигляді відставки або висловлення недовіри уряду", - сказав він.

За словами спікера, ухвалення антикризової програми або антикризових заходів буде служити ще одним "імунітетом" для Кабінету міністрів.

Реклама:

На думку Литвина, в будь-якому випадку такий документ буде прийматися у вигляді програми.

Прийняття цієї програми парламентом, відзначив він, буде залежати від того, які пропозиції надійдуть від парламентських фракцій і комітетів Верховної ради до того проекту програми, який розроблений урядом.

Спікер також підкреслив, що прийняття цього документа буде залежати і від того, наскільки уряд врахує ті пропозиції, які були запропоновані Партією регіонів.

"Ви знаєте, коли я прочитав цей документ, я відразу сказав, що вважаю, що потрібно запропонувати Партії регіонів виконувати цю програму. Там такі великі цифри, які варто було б негайно втілювати в життя, якщо це не є просто тактичним ходом", - сказав Литвин.

При цьому спікер висловив думку, що відповідні пропозиції, висловлені Партією регіонів, є "тактичним ходом", тому що виконати цю програму нереально.

Литвин також прогнозує, що наступного тижня відповідний документ не буде розглянутий парламентом.

За його словами, більш актуальним є узгодження позицій щодо внесення змін до державного бюджету, оскільки відповідні зміни до бюджету мають бути внесені до 1 травня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!