Сукупна рентабельність у тваринників – близько нуля
Рентабельність виробництва сільгосппідприємств в Україні в 2008 році, задіяних у галузі тваринництва, прирівнюється практично до нуля (0,4%).
Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на попередні дані Державного комітету статистики України.
Згідно цих даних, рентабельність виробництва великої рогатої худоби на м'ясо хоч трохи і підвищилася, однак все одно залишилася негативною - мінус 24,4% (у 2007 р. - мінус 41,0%).
Зокрема, виробництво свиней на м'ясо за минулий рік також мало від'ємне значення - мінус 0,1% (у 2007 році - мінус 27,6%), птиці (без промислової переробки) - мінус 9,9% (у 2007 р. - мінус 19,0%), овець та кіз на м'ясо - мінус 41,4% (у 2007 р. - мінус 46,4%) та вовни - мінус 77,0% (у 2007 р. - мінус 80,6%).
Однак, при цьому, з урахуванням результату від діяльності підприємств з повним циклом виробництва м'яса птиці, пов'язаної з забоєм, підготовкою, виробництвом свіжого, охолодженого або замороженого м'яса, рівень рентабельності за 2008 рік може становити майже плюс 12%.
Разом з тим, рентабельність виробництва молока також скоротилася, але зберегла позитивне значення. Так, за минулий рік вона опустилася до 4,2% (у 2007 р. -13,8%).
Єдиним продуктом тваринництва, який виробляти стало більш рентабельно, є яйця курячі: їх рентабельність досягла 19,9% у порівнянні з 9,1% в 2007 році.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"