Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

У квітні чекаємо підвищення попиту на долар?

П'ятниця, 27 березня 2009, 15:16

На квітень 2009 року прогнозується підвищення попиту на долар.

Як повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ", про це заявив керівник інформаційно-аналітичного центру "Форекс Клуб" Микола Івченко.

За словами Івченка, оскільки на березень-квітень припадають найбільші платежі банківського сектора з публічного боргу - близько 660 млн. доларів кожен місяць, можна очікувати підвищення попиту на американську валюту.

Цей попит може бути компенсований зниженням золотовалютних резервів кожен місяць у розмірі близько 1 млрд. доларів, однак ресурсів НБУ не буде вистачати одночасно на валютний ринок, на валютні аукціони для фізичних осіб та на рефінансування комерційних банків.

Реклама:

Аналітики відзначають, що значною мірою ситуація залежатиме від отримання другого траншу кредиту МВФ.

"Якщо другий транш буде виділений у першій половині квітня, то курс продажу готівкового та безготівкового долара втримається на рівні не вище 8,5 грн. У разі ж невиділення другого траншу, є ймовірність, що до кінця квітня курс продажу долара в Україні підніметься до рівня 8,5-8,7 грн.", - відзначив Івченко.

Як відомо, раніше європейські експерти прогнозували, що до кінця серпня цього року один долар коштуватиме 10-11,2 грн. Найбільш оптимістичний прогноз - 8,5 грн. за долар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!