Ахметов об'єднає три глиновидобувні компанії

Вівторок, 24 березня 2009, 22:01

Компанія UMG United Mineral Group (UMG) Limited на зборах акціонерів ВАТ "Дружківське рудоуправління", ЗАТ "Огнеупорнеруд" та АТЗТ "Веско" 20 березня провела рішення про деномінацію їх акцій до номіналу 0,5 грн. і призначення єдиного керівника підприємств, що є передумовою для їх об'єднання в майбутньому.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-реліз підприємств, що був оприлюднений у вівторок.

Згідно повідомлення, акціонер "Дружківського рудоуправління" отримає 11 акцій нового номіналу, "Огнеупорнеруд" - 2280 акцій, "Веско" - 1680.

Всього планується випустити 29 млн 652920 тис. штук акцій нового номіналу "Дружківського рудоуправління", 11,4 млн. штук акцій "Огнеупорнеруд" та 115 млн. 105,2 тис. штук акцій "Веско".

Реклама:

При цьому в акціонерів "Дружківського рудоуправління", не згодних з рішенням про деномінації, буде проводитися викуп акцій по 11 гривень за штуку, у акціонерів "Веско" - за домовленістю сторін, але не нижче номінальної вартості, що обумовлено відповідним рішенням ДКЦПФР від 14 вересня 2000 року.

Термін викупу в обох випадках - з 21 березня по 20 квітня поточного року включно.

Викуп акцій "Огнеупорнеруд" проводитися не буде, оскільки United Mineral Group Limited належить 100% статутного капіталу товариства.

Також на зборах акціонерів "Огнеупорнеруд" та "Веско" було прийняте рішення про призначення їх генеральним директором генерального директора "Дружківського рудоуправління" Євгена Цімармана терміном на один рік.

ВАТ "Дружківське рудоуправління" засноване в 1993 році, спеціалізується на видобутку керамічної та вогнетривкої глини для виробництва вогнетривів, а також формувального піску.

ЗАТ "Огнеупорнеруд" створено в 1996 році. Компанія займається видобутком глини та каоліну.

АТЗТ "Веско", до 1994 року відоме як "Веселовський рудник по видобутку вогнетривких і тугоплавких глин", є найбільшим в Україні підприємством по видобутку глин, що володіють високою пластичністю, білим кольором і міцністю після випалу, що використовуються для виробництва керамічної плитки, фарфору, фаянсу , скла, кришталю, електроізоляторов, санфаянсу, цегли і черепиці.

Група СКМ володіє 99,093% акцій ВАТ "Дружківське рудоуправління" і 100% акцій ЗАТ "Огнеупорнеруд" через свою 100%-ну "дочку" - UMG Limited (Кіпр). UMG також належить 95,2609% акцій АТЗТ "Веско".

ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" - найбільша керуюча компанія України, володіє і управляє активами в гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медіа, ритейлі й інших галузях і сферах економіки. 90% акцій ЗАТ "СКМ" належить бізнесменові Рінату Ахметову.

У групу СКМ, зокрема, входять компанії "Метінвест Холдинг", "ДТЕК", "Фарлеп-Інвест", "Оптима Телеком", "СКМ Фінанс", ВГ "Сегодня", ТРК "Україна", "Український Рітейл".

У березні 2007 року СКМ повідомив, що в рамках існуючої стратегії реструктуризації бізнесу створив дочку United Mineral Group Limited для управління активами в гліновидобувному бізнесі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: