Баррозу закликає міжнародні організації підтримати модернізацію української ГТС

Понеділок, 23 березня 2009, 15:05

Президент Європейської комісії Жозе-Мануель Баррозу закликає міжнародні фінансові організації підтримати модернізацію газотранспортної системи України.

Про це він сказав, виступаючи на міжнародній конференції з модернізації української ГТС, що відбувається у понеділок у Брюсселі, повідомляє агентство "Українські новини".

"Я розраховую, що міжнародні фінансові організації допоможуть у процесі модернізації, що забезпечить максимальну прозорість відносно торгівлі й транзиту газу", - сказав він.

Баррозу наголосив на стратегічній важливості України для Європейського Союзу і її провідній ролі у майбутній ініціативі "Східного партнерства" і поширенні європейських цінностей.

Реклама:

"Система транзиту газу Україною - одна з життєво важливих артерій, що підтримують життєздатність Європи, це залишається важливим уже багато років", - підкреслив він.

За словами Баррозу, тому в інтересах усіх присутніх на конференції треба зробити так, щоб система транзиту газу надалі працювала ефективно й прозоро.

Він зазначив, що провів зустрічі з Президентом Віктором Ющенком і прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, і обоє вони засвідчили свою готовність реалізовувати угоду про модернізацію ГТС.

ЄС, за словами президента Єврокомісії, готовий допомагати Україні в цьому.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!