Росія пропонує створити "супергроші"

Понеділок, 16 березня 2009, 12:44
На гребені кризи російський уряд не відмовляється від спроб "вбити" долар як універсальну світову валюту.

Російське керівництво планомірно продовжує проводити в життя план з повалення долара з його п'єдесталу, повідомляє агентство "Интерфакс".

На цей раз приводом для подібних заяв став майданчик G20, саміт якої відбудеться в квітні в Лондоні. Сайт Кремля опублікував основні тези, які збирається висувати в ході чергових зборів двадцяти головних країн світу.

Головним кроком до реформування валютно-фінансової системи світу має стати проведення розрахунків та формування цін в декількох валютах, емітенти яких відповідають встановленим на міжнародному рівні вимог, вважають у російському уряді

"У поточних умовах вкрай важливо стимулювати проведення розрахунків та формування цін в декількох валютах, емітенти яких відповідають встановленим на міжнародному рівні вимогам", - йдеться в пропозиціях РФ до лондонському саміту "групи 20", що опубліковані на сайті Кремля в понеділок.

Росія закликає учасників G20 до реформування міжнародної валютно-фінансової системи для зміцнення її стабільності та врегулювання глобальних дисбалансів у світовій економіці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: