Банки не влаштовує механізм переуступки кредитів

П'ятниця, 27 лютого 2009, 17:03
Асоціація українських банків просить Національний банк переглянути механізм переуступки кредитів.

Про це в ході круглого столу "Нові тенденції на авторинку: оптимізація реалізації заставних автомобілів" повідомив радник президента АУБ Олексій Кущ, повідомляє агентство "Українські новини".

У ході обговорення питань, пов'язаних з реалізацією заставних автомобілів, Кущ зазначив, що внаслідок нормативних актів НБУ на повну силу не може працювати один із механізмів вирішення цієї проблеми - коли позичальник уступає свої боргові зобов'язання перед банком разом з узятим у кредит майном іншій особі, яка готова ці зобов'язання обслуговувати.

За словами Куща, така переуступка повинна бути оформлена у вигляді формальної видачі банком нового кредиту й це суперечить вимозі Нацбанку посилити норми видачі валютних кредитів позичальникам, які не мають валютних доходів.

У зв'язку із цим радник президента АУБ зазначив, що асоціація має намір звернутися до НБУ із проханням переглянути механізм переуступки кредитів, щоб уникнути при цьому процедури формальної видачі нових кредитів.

Реклама:

Як повідомлялося, АУБ вважає за необхідне змінити процедуру перереєстрації автомобілів, які знаходяться у заставі за кредитами, для спрощення їх реалізації у разі прострочення платежів за кредитами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: